Een week na de lancering van de nieuwe GNSS-ontvanger, heeft Carlson Software een nieuwe versie van SurvPC/CE vrijgegeven. SurvPC/CE is een veld programma voor GNSS ontvangers en Total Stations Gebruikers van SurvPC/CE zullen veel nieuwe functies en verbeteringen vinden.

In versie 6.07 richtte Carlson zich onder andere op de CAD-omgeving, die beschikbaar is in de standaardversie van het programma. Met de nieuwe Layer Manager u CAD-bestanden eenvoudiger beheren en u google maps of WMS/WMTS-achtergronden laden. Mensen die LandXML-bestanden gebruiken in hun dagelijkse veldwerk, vinden een verbeterde optie om het TIN-bestand te importeren uit de bovengenoemde indeling.

De verbeterde DXF-functie voor het exporteren van bestanden. Het programma controleert of de laagnamen voldoen aan de autodesk-vereisten en voert indien nodig de nodige wijzigingen aan.

Carlson SurvPC/CE is een programma dat in Nederland vooral wordt geassocieerd met de werking van GNSS-ontvangers en Total Stations. Carlson heeft ook verschillende wijzigingen aangebracht met betrekking tot de werking van deze meetinstrumenten. Met de optie GNSS-metingtolerantie u nu de minimale ontvangerstatus instellen : Stand-alone, DGPS, Float, Fixed of SureFix. Dit laatste geldt voor ontvangers met SureFix-technologie, een voorbeeld van de nieuwste Carlson BRx7.

Versie 6.07 is volledig compatibel met de hierboven genoemde ontvanger. Intu├»tieve kalibratie van de IMU-sensor duurt slechts een fractie van seconden. Een extra pictogram op het meetscherm houdt u op de hoogte van de status van de IMU-sensor, waarvan de nauwkeurigheid kan worden gecontroleerd met behulp van de nieuwe One Point Test-functie. Dankzij deze innovatieve oplossingen worden hoeft de GNSS stok niet meer waterpas te worden gehouden en krijgen landmeters er volledige controle over. 

De nieuwe versie van het programma heeft ook een aantal nieuwe meetinstrumenten die zijn toegevoegd aan een brede driver bibiotheek van ondersteunde apparaten. Naast de eerder genoemde nieuwe Carlson BRx7 ontvanger, ondersteuning voor de Bathylogger DFX dieptesonde is ook opmerkelijk. De nieuwe functies, naast de genoemde, zijn veel meer. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en om Carlson-oplossingen te testen.

 
SurvCE 6.07